Från hamnkontoret

Hej medlem!

Sitter och formulerar kvartalsräkningen avseende el  som skickas ut till er som har elmätare.

De utav er som jag av någon anledning saknar aktuellt värde på får en separat förfrågan om det.

Har tidigare skickat ut undran om det finns behov av uppläggningsplats. Det är ju som så att det inte står massa tomma platser och väntar på specifik andelsägare utan platser tilldelas vid behov baserat på vad för båt och uppställningsanordning som andelsägaren har. Hösten kommer med stormsteg och är det som så att du missat tidigare utskick om detta, hör av dig till hamnkaptenen via länken på hemsidan: Felanmälan till hamnkaptenen ganska omgående, eller meddela mig.

Ett återkommande aber under mina 13 år här på Lagunen är att få andelsägare, och hyresgäster, att förstå var ” styrbordssida i fören” är – den plats som årsmärket sedan urminnes tider ( har läst i gamla Lagunenblad om detta ) skall appliceras  när båt lägger till med för mot brygga – . Meningen är att det skall vara lätt att se att det är rätt båt på rätt plats, hamnpersonal eller nattvakt skall inte behöva stanna till vid båt och leta efter årsmärket vilket får göras när båtägaren sätter märket på mast, på vindrutan och sedan fäller ner kapellet, på babords sida, eller annat hittepå ställe. När det är mörkt ute, kanske det regnar, tycker väl alla att det är smidigare att bara kunna ”glida förbi” ute på bryggan och snabbt se vad som eventuellt är fel? Ska inte behöva berätta om den där kontrollavgiften som nämns i hamnordningen. 

Vill påminna om att Janne gjort iordning en städskrubb precis utanför entren till herrarnas omklädningsrum. När man t ex spiller kaffe eller läsk på golvet så är det oerhört enkelt att gå till den garderoben, hämta adekvata städartiklar, och torka upp efter sig. Det är det där gemensamma ansvaret man har i en förening, man samarbetar, tar hänsyn och visar god ton. Alla har samma rättigheter och skyldigheter, ingen är bättre än någon annan.

Du som avser ligga kvar i vattnet denna vintersäsong skall senast 1/11 lägga till vid någon utav vinterbryggorna ( börja inte jaga plats redan nu utan vänta några veckor ). Brygga E och Brygga P är alltid vinterbryggar. Försök att lägga dig på plats passande din båts storlek. Skulle det visa sig att behovet av plats i vattnet under vintern föranleder att vi öppnar extra vinterbrygga så hör vi av oss samt skriver på hemsidan https://lagunen.nu/. Det kan i så fall hända att båt som ligger på plats som är stor flyttas till en annan mer passande plats.

Det finns en inplanerad semester denna månad, den 18/10 då jag ska kolla min nya lägenhet. Så just den dagen passar inte att komma in, annars är vi här som vanligt antar jag….

 Idag är det kanelbullens dag, den missar vi inte.

Klart slut för den här gången….. Hamnkontoret // Lagunen // Pia