Styrelsen 2022

Ordförande: Runar Åsly

Runar är ordförande. Aktiv kappseglare med brinnande intresse för solo- och shorthand långkappseglingar. Båten – en dansk ”flyvepap” från mitten av 80-talet genomgår en ständig ombyggnation, så om du vill ha någon att prata båt och teknik med, är chansen hög att Runar har något att bidra med. Varierad yrkesbakgrund från teknik samt har även varit yrkesmilitär. Brinner för en levande, välorganiserad hamn och ordning och reda. Du hittar Runar på C-bryggan.

Kassör: Patrik Lilja

Patrik har levt ett helt liv på och vid vattnet och började segla och tävla i Optimist som 6 åring –  därefter i kölbåt. Sjövärnskåren och därefter värnplikt och reservofficersutbildning i Flottan. Nu är han glad ägare av en Najad 360 efter att ha seglat Comfort 30 i många år. Patrik brinner för en ”aktiv hamn” där medlemmar känner en social tillhörighet och gemenskap, och där det händer saker. Patriks fokus är att arbeta för att det finns ett rättviseperspektiv och att alla medlemmar får så stor nytta av sin medlemsavgift som möjligt.

Sekreterare: Fredrik Gustavsson

Fredrik var ny i styrelsen 2021 och har haft båt i Lagunen i fyra år. Som relativt ny seglare finns det mycket att lära och med en gammal båt mycket att fixa. Målet med seglingen är att ta sig till nya platser mer än att segla snabbt och att få en ursäkt att lära sig nya verktyg och färdigheter när något gått sönder. Du hittar Fredrik på P-Bryggan.

Ledamot: Ulf Löfberg

Ulf har varit med i styrelsen sedan 2020 och medlem i Lagunen sedan 2009. Äger en Bavaria 30 segelbåt som tyvärr inte använts så flitigt de senaste åren. Har dock ambitionen att bli en mer hängiven båtmänniska framöver. Andra intressen som konkurrerar om tiden på sommarhalvåret är bl.a. terrängcykling (MTB), dykning, golf och resor. Ulf finns på E-bryggan.

Ledamot: Fredrik Andersson

Ledamot: Julia Ahlqvist

Julia är ny seglare sedan 2021 men har fastnat för båtlivet och syns ofta seglandes i sin blå andunge längs Ribban. Från början var planen att lära sig segla för att komma ut, men hon blev ganska snabbt smittad av den entusiastiska kappseglingsklubben och ställde upp i sin första kappsegling med Andungen i höstas. Målet med styrelsearbetet är att arbeta för en fortsatt aktiv hamn med bra ordning och tydlighet för medlemmarna. Du hittar Julia på F-bryggan. 

Ledamot: Patrick Mannerström

Patrick är en gammal Lagunare sedan 2006. Seglade en hel del jolle i min ungdom i Åhus. Bor i Limhamn sedan 2001 och då kändes det naturligt att väcka nytt liv i båtintresset. Det började med en Monark 44 som nu har växt till en Marieholm S-20. Har gått några kurser, typ Förarintyg, Kustskeppare och VHF. Inget märkvärdigt men en bra bas. Jag trivs väldigt bra i Lagunen, lagom stor för att man skall känna ansvar och närhet till vad som händer och sker, och för att kunna påverka utvecklingen på ett positivt sätt. Privat gillar jag LP-skivor, rörförstärkare och motorcyklar! Du hittar Patrick på F-bryggan.

Ledamot: Magnus Hedberg

Magnus intresse för båtliv har hållit i sig och han har tidigare haft hemmahamn i Gislövs Läge där han huserat sedan barnsben. Har under hans tid i Trelleborg har han haft olika båtar och faktiskt även gjort ett tidigare kort besök som andelsägare i Lagunen. Magnus har leveransseglat många båtar i om alla möjliga storlekar, då främst Hanse från Greifswald i Tyskland, till kunder och mässor. Han har även varit Sjöräddare i ca 10 år vid RS Trelleborg, men har avslutat eftersom han numera bor i Malmö.

Suppleant: Joakim Freij, ligger på B42

Joakim Freij heter jag och kandiderar till suppleant på stämman till Lagunens småbåtshamn .

Mitt båtintresse började som 14 åring då jag fick möjlighet att börja segla optimistjolle på tidigt 80 tal.Därefter har jag provat på lite av varje när det kommer till båtliv, kappseglat maxibåtar på 80-90 talet i sundskuppen , tidigt 2000 tal var jag i Trosa skärgård och seglade därefter Götakanal med familjen. Det har blivit en hel del olika aktiviteter på havet både med kompisgäng och med familjeseglingar. Jag har mest seglat som gast men haft en del mindre båtar och även styrt själv på en del seglatser.

För 5 år sedan blev jag  ägare av en motorbåt, och i samband med detta pluggade jag in kustskepparen för att öka tryggheten för mina passagerare och mig själv. 🙂 

På jobbet har jag  många års erfarenhet inom grafisk industri, men sedan 10-15 år  tillbaka jobbar jag i byggsvängen med entreprenader till kontorsprojekt. För  1,5 år sedan bytte jag jobb och nu är jag  oftast involverad i olika akustiska lösningar då jag jobbar på Ecophon.

Under många år har jag jobbat med föreningsliv till olika bostadsrättsfastigheter.

Ledamot: Jimmy Sköld, ligger på P32

Jag och min båt Regal Commodore är nya i Lagunen för i år. Har tidigare seglings- erfarenhet  men har nu slagit mig in på motorbåt istället.

Min önskan med styrelsearbetet är påverka på ett positivt sätt, driva hamnens intressen framåt och det bästa för alla medlemmar. Genom mitt yrke och mina erfarenheter kan jag som certifierad besiktningsman, kontrollansvarig och byggprojektledare vara extra behjälplig i hamnens kommande om-, tillbyggnader och renoveringar.

Suppleant: Erland Junheden, ligger på P28

Hej jag heter Erland Junheden,har varit medlem i Lagunen ca 30 år.Bor i Lund, arbetat i byggbranchen i olika befattningar, mest som platschef i små och stora projekt

Min första båt var en Maxi 95, sedan en Nimbus 31 Ultima sedan ett uppehåll med husbil. Nu har vi en LM 24 sedan 4  år tillbaka som vi rustar upp.Vi ligger på plats P 28.

Under mina år i Lagunen har jag sett  klubben växa,det arbetet vill jag deltaga i.