Gäster

Välkommen till Lagunen Småbåtshamn – Ställplats Lagunen!

Nära havet med vacker och dramatisk utsikt över Öresund på bästa solnedgångsläge välkomnar vi er till Lagunens småbåtshamn. Under sommaren har vi 40 ställplatser för husbilar, under vintertid är det 25 platser.  Platserna är tydligt markerade och det finns elstolpar med jämna mellanrum med automatsäkringar med max belastning 10amp. Ett eluttag per husbil. Avgift 300:- . Avgift betalas inne i det blå klubbhuset där det finns en betalautomat med touchscreen.

Erhållen dekal läggas synligt i framrutan. I tillägg är aktuella koder angivna på medföljande kvitto. Notera att vi inte accepterar cash, utan endast kort eller swish betalning. I kostnaden ingår:  el, dusch/toalett, färskvattenspåfyllning samt septitömning. Duschar och toaletter finns i den grå containern vid ställplatsen. På baksidan av denne finns möjlighet att diska. Det är möjligt att hyra vår lilla tvättstuga, dock enbart under kontorstid, vardagar 8 – 16. Utcheckning är klockan 15:00 påföljande dag. Som gäst är du så klart välkommen in på hamnkontoret om det finns frågor, vi försöker alltid hjälpa till så gott vi kan. Notera att det är inte möjligt att förboka ställplats hos oss.

För dig som kommer med gästbåt:

Lagunen är med i Frihamnsordningen. För dig som har ett giltigt frihamnsmärke är hamnavgiften 75:- per dygn, max tre dygn i rad, annars kostar det 250;- SEK per dygn. Betalning i automaten i klubbhuset. På kvittot hittar du kod till toa/dusch inne på området. Sopsortering i miljöhusen nära hamnen. För grillning hänvisas till området norr om klubbhuset – det samma som för husbilsplatserna.

Tilläggning på gästplatser markerad med gröna skyltar. De största platserna hittas på E bryggan därefter P. Ta inte större plats än du behöver. Notera att det är förbjudet att tanka vidd bryggorna. Diesel kan tankas vid sjösättningsbryggan, där även tömningsutrustning för toalett finns tillgänglig. Båt får inte lämnas obevakad vid sjösättningsbryggan.

Nice to know:

  • Gångavstånd till närmast matafffär – Coop Limhamns sjöstad.
  • Buss 7 går från Limhamnsvägen var 10 minut.
  • Badplats ribban – följ vägen genom hamnen
  • Närmaste bensinmack Shell på Limhamn
  • Restauranger finns närmast på Limhamn
  • I anslutning till ställplatsen finns  Miljöhus, vi sorterar vårt avfall inne på hamnområdet.
  • På de gröna ytorna intill ställplatsen har vi ställt upp bord/sittmöbler  för de som vill sitta o fika/äta , det finns även grillmöjligheter.
  • Tagga gärna foton från ställplatsen med Lagunen Småbåtshamn och med #LagunenMalmö på social medier så som Facebook, Instagram, etc.