Ordförande informerar

Hej kära båtvänner i Lagunen!

Här kommer ett meddelande från mig, Peter Ravn-Holm, ordförande i styrelsen.  Som Ni säkert märkt har våren har kommit till vår hamn, trots att den inte riktigt är sig lik. Ett normalt år hade jag suttit och planerat årets premiär-seglats till Danmark och längtat efter kallt vitt vin, en räkmacka på Esperssen och långsamma promenader genom gränderna i ljuvliga Dragör. Nu är det inget vanligt år, vi lever med en hel del restriktioner. Detta påverkar förstås hamnen också, och med det kommer såväl goda som tråkiga nyheter. Vi börjar med de tråkiga!

Det börjar närma sig tid för klubbtjänst och försommarfest. På grund av den rådande situationen har vi idag bestämt att vi ställer in båda aktiviteterna.

Även annat umgänge i hamnen påverkas. Vi uppmuntrar Er alla att följa myndigheternas riktlinjer, vara försiktiga och rädda om varandra. Styrelsen och jag håller oss uppdaterade och tar situationen på stort allvar.

En annan osäker effekt av situationen i världen är att en av våra stora inkomstkällor i hamnen, husbilsparkeringen, kan komma att påverkas negativt. Vi känner oss rätt säkra på att andelen bilar från länder utanför Sveriges gränser kommer att minska – frågan blir om detta kan kompenseras av Svenska turister som inte vill eller kan åka utomlands. Vi håller ett nära öga på utvecklingen och ska göra vårt allra bästa för att det inte ska drabba Er medlemmar ekonomiskt negativt.

Till sommaren kommer vi hålla seglarskola för barn och ungdomar. Eftersom det är nytt för i år blir det bara en vecka, men blir det så bra som vi tror kommer vi förstås utöka verksamheten i framtiden! Kolla hemsidan/facebook för att hålla Dig informerad när mer information kommer!

Avslutningsvis vill jag och styrelsen uppmuntra till feedback och konstruktiva åsikter och idéer om hur hamnen kan bli bättre. Hör mer än gärna av Dig till kansliet via mail (kansli@lagunen.nu). eller skriv ner det på en lapp och lägg det i förslagslådan i klubbhuset. Vi har ständigt behov av folk med diverse kompetenser för att hjälpa klubben. Det vi söker är bl.a. grafisk designer, webbdesigner, elektriker, någon som håller på med skyltar/trycksaker. Känner Du att Du har något att bidra med? Hör av Dig till kansliet så ser vi om det finns möjlighet att Du kan göra det Du är bäst på som en alternativ klubbtjänst.


Låt oss stå starka tillsammans (på behörigt avstånd) tills krisen är över. Var rädda om Er och njut av våren.

Varma hälsningar,
Peter Ravn-Holm
Ordförande